Je bekijkt nu Woonkamer inspiratie: Tips, Trends en Ideeën

Woonkamer inspiratie: Tips, Trends en Ideeën

De woonkamer is een plek waar je samenkomt en vaak ook je meeste tijd doorbrengt. Het moet dan ook een plek zijn waar je lekker kan relaxen, maar het moet ook een functioneel ingedeelde ruimte zijn. De indeling hangt natuurlijk ook af van de constructie waarin je woonkamer is opgebouwd. Om het stijlen van je woonkamer makkelijker te maken is het van belang om eerst de woonstijl te bepalen.

Daarna kan je kijken naar het aanbod in de markt. Het vooraf bepalen van de woonstijl maakt het uitzoeken van de meubels makkelijker. Wat het misschien nog makkelijker maakt om de woonkamer helemaal je eigen te maken is de vrijheid om te mixen en matchen wat het beste bij jou persoonlijk past.

 Populair woonstijlen

De meest populaire woonstijlen zijn Scandinavisch, industrieel en Bohemian. in deze paragraaf vertellen wij wat meer over deze populaire woonstijlen.

Scandinavisch interieur

Foto van @theTileClub

Waarschijnlijk heb je al gehoord van de Scandinavische woonstijl. Dit is één van de meest populaire woonstijlen van tegenwoordig. Deze stijl bestaat voornamelijk uit minimalistische en functionele ontwerpen. Het straalt voornamelijk frisheid uit en heeft veel wit in het interieur. Het kleurenschema voor deze woonstijl is lichte en zachte tinten zoals beige en wit. Een belangrijk onderdeel in het Scandinavische interieur is het natuurlijke licht van buiten naar binnen te halen. Hoe meer lichtinval in de ruimte, hoe frisser de woonkamer eruit ziet. Dit komt door het gebruik van die lichte en zachte kleuren.

Industrieel interieur

De industriële woonstijl kan je het beste voorstellen door de zin Less is more. Strakke lijnen en grote vrije ruimtes passen onder de industriële woonstijl. Deze woonstijl komt de laatste paar jaren steeds vaker voor in het interieur. De stijl is een mix tussen het verleden en de moderne tijd. De materialen verklappen de woonstijl ook snel, deze woonstijl maakt voornamelijk gebruik van glas, rvs, steen, beton, aluminium, hout en leer. Een kenmerkend onderdeel van deze stijl is het gebruik van bakstenen muren en metalen en/of houten meubels.

Foto @theblondedaydreams

Er zijn twee verschillende soorten stijlen binnen de woonstijl Industrieel. Er is een wat luchtige en lichte variant en een wat donkerdere, meer vintage variant van de woonstijl. De lichte variant maakt gebruik van lichtere kleuren zoals wit, grijs en bruin. Ook bevat het strakke en robuuste elementen. De donkere vintage variant bestaat uit, zoals de naam al zegt, donkere kleuren zoals zwart, grijs en bruin.

Bohemian interieur

Hou jij van rijke materialen, exotische prints en een vleugje vintage? Dan is de bohemian woonstijl perfect voor jou. In de bohemian woonstijl mag alles, verzamel spullen die je mooi vindt en wijk lekker af van de gebaande paden. Het gaat bij deze stijl voornamelijk om de aankleding. Om het wat persoonlijker te maken, kunnen souvenirs van bijzondere reizen niet missen. Deze passen perfect bij het interieur.

In deze stijl is het gebruik van natuurlijke materialen een must. De materialen die vooral centraal staan zijn rotan, riet en hout. Voor een mooie finishing touch kunnen tropische planten toegevoegd worden aan dit interieur. De kleuren die het meest voorkomen zijn neutrale kleuren met wat accenten. De kleuren die het meeste gekozen worden in dit interieur zijn een neutrale basiskleur met groene accenten. De tropische planten zoals hiervoor genoemd zorgen voor de groene accenten. Een ander kleurenpalet, naast de basiskleuren, dat ook wordt toegepast binnen de bohemian stijl, bestaat uit veel kleur. Zo kan je in dit interieur veel kleurrijke prints vinden. De kleuren die hierin het meest voorkomen zijn turquoise, oranje, roze en geel.

Geef een reactie