Je bekijkt nu 6 Leuke tips om meubels op te pimpen

6 Leuke tips om meubels op te pimpen

Het opknappen van oude meubels is een geweldige manier om je huis een persoonlijk tintje te geven, zonder al te veel geld uit te hoeven geven. Het opknappen van meubels kan een creatieve en leuke activiteit zijn, waarbij je je eigen stijl kunt laten zien. In dit artikel delen we zes leuke tips om je meubels op te pimpen en een frisse nieuwe uitstraling te geven.

Verf je meubels in een nieuwe kleur

Een van de eenvoudigste en effectieve manieren om oude meubels nieuw leven in te blazen, is door ze te schilderen in een nieuwe kleur. Kies een kleur die past bij de stijl van je interieur en ga aan de slag. Schuur eerst het oppervlak van het meubel lichtjes op, breng een primer aan en schilder vervolgens de gewenste kleur eroverheen. Vervolgens kun je met binnenlak een beschermende laag aanbrengen. Mocht je meubels voor buiten willen voorzien van een nieuwe kleur. Kies dan voor een buitenlak zodat het meubel beschermd is tegen alle weersomstandigheden. Je zult versteld staan van het verschil dat een nieuwe verflaag kan maken! 

Voeg nieuwe handgrepen of knoppen toe

Een andere eenvoudige manier om je meubels op te pimpen, is door de handgrepen of knoppen te vervangen. Kies voor unieke en opvallende exemplaren die passen bij de stijl van het meubelstuk en je interieur. Door simpelweg de handgrepen te vervangen, geef je je meubels direct een nieuwe uitstraling.

Gebruik decoupage om je meubels te versieren

Decoupage is een techniek waarbij je afbeeldingen of patronen aanbrengt op een oppervlak met behulp van lijm en lak. Het is een geweldige manier om je meubels te versieren en een persoonlijk tintje toe te voegen. Blader door tijdschriften of zoek online naar afbeeldingen die je aanspreken en knip ze uit. Breng vervolgens een laag lijm aan op het meubelstuk, plaats de afbeeldingen erop en bedek ze met nog een laag lijm. Laat het geheel drogen en breng tot slot een laag lak aan om het te beschermen.

Geef je meubels een vintage look met krijtverf

Als je houdt van de vintage look, is krijtverf de perfecte keuze om je meubels op te pimpen. Krijtverf heeft een matte uitstraling en geeft je meubelstukken een verweerde en doorleefde look. Het aanbrengen van krijtverf is eenvoudig: schuur het oppervlak van het meubel lichtjes op, breng de krijtverf aan en schuur het vervolgens opnieuw op voor een verweerd effect. Experimenteer met verschillende kleuren en technieken om je meubels een unieke vintage uitstraling te geven.

Maak gebruik van stoffen om je meubels te bekleden

Als je meubels versleten zijn en toe zijn aan een nieuwe bekleding, overweeg dan om stoffen te gebruiken om ze op te pimpen. Kies een stof die past bij je interieur en de stijl van het meubelstuk. Met behulp van een nietpistool kun je de stof strak om het meubel trekken en vastzetten. Voeg eventueel extra details toe, zoals knopen of linten, om het geheel af te maken.

Gebruik sjablonen om je meubels te decoreren

Sjablonen zijn een geweldige manier om je meubels te decoreren en een persoonlijk tintje toe te voegen. Kies een sjabloon met een patroon dat je aanspreekt en breng dit aan op het meubelstuk met behulp van verf of krijtverf. Je kunt sjablonen gebruiken op bijvoorbeeld tafelbladen, kastdeuren of ladefronten. Experimenteer met verschillende kleuren en patronen om je meubels echt uniek te maken.

Geef een reactie