Je bekijkt nu Maak deze zomer van de tuin je woonkamer [Zomer 2023!]

Maak deze zomer van de tuin je woonkamer [Zomer 2023!]

Het najaar kenmerkt zich aan dat knusse gevoel: de kaarsjes aan en samen met een kleedje op de bank. In de zomer verlangen we vaak ook naar die fijne sfeer. Natuurlijk ga je tijdens de warme dagen niet onder een dekentje zitten en neig je al snel naar de tuin. Wist je dat je van je achtertuin ook een tweede woonkamer kan maken? Lees snel verder, wij vertellen je hoe! 

Gezellig borrelen aan de tuintafel

Een van de belangrijkste componenten aan je achtertuin is de tuintafel. Een volle tafel met lekkere zomerse salades, heerlijke gerechten van de barbecue, en een goed glas wijn is toch alles wat je wilt? Een tafel in een ronde vorm is het meest gezellig om aan te zitten. Ronde tafels voor in de tuin zorgen ervoor dat iedereen elkaar goed kan zien en creëert een gevoel van samenzijn, net als binnen. 

Creëer een knus gevoel met een overkapping

Een echt knus gevoel krijg je door middel van een overkapping. Doordat je het ‘plafond’ wat naar beneden haalt, of in dit geval toevoegt, krijgt de tuin dezelfde sfeer als in de woonkamer. Een overkapping is een grote investering, maar met een zweefparasol met een voet creëer je al snel hetzelfde gevoel. Doordat er wielen onder zitten, verplaats je deze gemakkelijk van je loungeset naar je tuintafel. 

Zorg voor een geheel met een vloerkleed

Wat je in de woonkamer vaak ziet, maar eigenlijk nooit tegenkomt in de tuin is een vloerkleed. Een vloerkleed maakt van een kamer vaak één geheel, dus moet je nagaan wat het voor je tuin kan doen. Leg bij je loungeset een kleed neer en je merkt al snel dat het een gezellige sfeer geeft. Een stoffen kleed zoals in de woonkamer overleeft de Nederlandse weersomstandigheden waarschijnlijk niet. Gelukkig bestaan er speciale buitenkleden van waterafstotend materiaal!

Maak het af met accessoires

Wat binnenshuis in de koude maanden vaak de sfeer maakt, zijn de kaarsjes op tafel. Ook buiten kun je op de ronde eettafel leuke zomerse kaarsen neerzetten. Citronella kaarsen helpen ook nog eens tegen de muggen. Daarnaast kun je aan je pergola of de parasol de leukste lampjes ophangen die je achtertuin gezellig houden tot diep in de nacht! 

 Met deze tips maak je van jouw achtertuin een fijne plek om te zijn. Met een gezellige tafel, een overkapping, en de leukste accessoires creëer je dat gevoel dat je in de wintermaanden van je woonkamer krijgt. Wat serveer jij tijdens die fijne zomeravonden in de tuin?

Geef een reactie