Je bekijkt nu Zo kun je het beste ontspannen in de tuin

Zo kun je het beste ontspannen in de tuin

Veel mensen besteden uren aan het interieur in huis. Het is echter minstens zo belangrijk om naar de indeling van de tuin te kijken. Zeker tijdens de pandemie brengen huishoudens meer tijd door in de tuin dan voorheen het geval was! De verwachting is dat deze woontrend ook na de pandemie aan zal houden. Immers, de meeste werkgevers laten hun personeel hybride werken. Het is heerlijk om in het voorjaar of de zomer in de eigen tuin te lunchen of te pauzeren met een kop koffie. Niet alleen moet er plek zijn voor een pauze, ook wil je kunnen ontspannen in de tuin. Heb jij al eens gedacht aan de aankoop van een spa? Naast een spa kan ook een opblaasbaar zwembad of een sauna een goede toevoeging zijn aan de tuin! In dit artikel lees je er meer over.

Zwembaden en jacuzzi steeds populairder

De afgelopen twee jaar hebben een groot aantal huishoudens de tuin van een (opblaasbaar) zwembad voorzien. Met name na de zomer van 2018 groeide de vraag aanzienlijk. Met een zwembad heb je een plek om af te koelen na een warme zomerdag. Daarbij biedt het je kinderen alle ruimte om zich te vermaken met vrienden en vriendinnen.

Wie ook in het najaar en de winter in het water wil kunnen ontspannen, kan beter voor een jacuzzi kiezen. Een jacuzzi die niet is ingeschakeld biedt in de zomer verkoeling, terwijl de ingeschakelde jacuzzi in de winter als een warm bad voelt. De bubbels vergroten het comfort ervan!

Prijs van een jacuzzi en sauna gedaald

Wie denkt dat een jacuzzi of sauna in de tuin tienduizenden euro’s moet kosten heeft het mis. De gemiddelde prijs van deze elementen is de laatste jaren gedaald. Het maakt dat je al voor een paar duizend euro een eigen jacuzzi in de tuin hebt staan. Dit zijn de voordelen van sauna

Houd er rekening mee, dat er onderscheid gemaakt wordt tussen een model op elektra en een op hout gestookte spa. Dat laatste is minder interessant, daar de rook die vrijkomt bij het stoken van hout voor overlast kan zorgen. Niet onbelangrijk: het stoken van hout schaadt het milieu meer dan het verbruik van elektra. Zeker, wanneer je de jacuzzi combineert met zonnepanelen op het dak van je woning.

Zorg voor voldoende kleur in de tuin

Niet alleen is het de overweging waard om een spa, jacuzzi of bijvoorbeeld zwembad in de tuin te laten plaatsen. Kijk ook nog eens kritisch naar de indeling van de verschillende borders. Het loont om de indeling te veranderen, waarbij je planten uitzoekt die een afwijkende bloeitijd en -periode hebben. Zo bloeit er het hele jaar door wat! Ook is het leuk om een wat grotere struik achterin de border te plaatsen en dit te combineren met lagere planten op de voorgrond. Kies je voor planten die een sterk afwijkende kleur hebben, of zoek je naar planten die qua kleur aansluiten bij de pallet aan kleuren die je in het interieur in huis terug hebt laten komen? Zo is de tuin echt het verlengde van je woonkamer!

Geef een reactie