Je bekijkt nu Wat is een relaxbank? En waarom jij er ook één in de woonkamer wilt hebben

Wat is een relaxbank? En waarom jij er ook één in de woonkamer wilt hebben

De Nederlanders zijn een druk volkje. Dagelijks zijn we aan het werk en neemt onze familie een belangrijke plaats in ons leven in. Veel tweeverdieners hebben een drukke agenda die van de vroege ochtend tot de late avond gevuld is. De momenten dat we echt heerlijk relaxed kunnen genieten zijn soms spaarzaam.

Het is dan een geruststellende gedachte dat er bij thuiskomst een plek is waar je bij kunt komen van alle drukke werkzaamheden. Zo’n plek die zich daar ideaal voor leent is een relaxbank. Deze bank is een tot nu toe minder bekend fenomeen, dit in tegenstelling tot de relaxfauteuil, die in menig woonkamer in Nederland een prominente plaats inneemt.

Huiskamer is een plaats van ontspanning

Woonkamer inspiraties

Van de verschillende ruimtes in huis, is de huiskamer de plek waar we vaak met elkaar eten, ontspannen, tv kijken of familie of vrienden ontvangen. Kortom de woonkamer is een plek die intensief gebruikt wordt. Het is ook de plek die door de jaren heen steeds comfortabeler wordt ingericht. Veel van de functies waarvoor we vroeger voor uit de stoel moesten opstaan zijn vervangen door geautomatiseerde opties. Woonkamer inspiratie: Tips, Trends en Ideeën

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen dat we ooit steeds op moesten staan als we de tv van zender wilden verwisselen. Gelukkig was het aanbod toen met hoogstens een paar extra Duitse zenders nog niet zo groot. En stond het geluid te hard of te zacht dan moest je handmatig het volumeknopje naar links of naar rechts draaien. In die tijd zouden sta op stoelen ook een uitkomst geweest zijn. Deze stoel is tegenwoordig een uitkomst als je ledematen niet meer zo soepel zijn en je toch zonder problemen regelmatig wilt opstaan vanuit een zittende positie.

Vergroot je comfort met de “relaxbank”

Middels de afstandsbediening of een app op je mobiele telefoon hoeven we voor veel handelingen geen grote fysieke inspanning meer te verrichten. Ons huis is door de jaren heen steeds slimmer geworden en ook is het niveau van comfort steeds hoger geworden. Een stoel of bank was meestal een praktisch zitelement waarbij lekker zitten van minder belang was. Dat is tegenwoordig wel anders. Je hebt een enorme variatie aan stoelen of banken en het gebruik ervan is zeer wisselend.

In het verlengde van de relaxstoel is tegenwoordig zelfs ook de relaxbank verkrijgbaar. Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan dit meubelstuk. Het is meer dan een rijtje kussen die op een verhoogd platform liggen. Een relaxbank is namelijk speciaal ontworpen voor een optimaal zit of ligcomfort. Zo heb je bijvoorbeeld de elektrische relaxbank. Daarbij kun je verschillende elementen van de bank middels elektrische bediening veranderen. Bij zo’n bank kan de hoogte van de rug naar je eigen wens aangepast worden en veelal zijn ook de armleuningen verstelbaar. Nog een voordeel van dit speciale zitmeubel is dat de zithoogte kan worden aangemeten en dat de zitdiepte verstelbaar is. Met speciale touchknoppen heb je alle verschillende functies binnen handbereik.

Draaifauteuil, een uniek zitelement

Ben je echter iemand die niet met z’n ogen dicht op de bank licht, maar liever de dingen om zich heen in de gaten houdt, dan kan een draaifauteuil een heerlijke zitplaats zijn. Staat er iemand voor de deur of kijk je graag naar buiten dan kun je de stoel in een handomdraai naar de positie draaien waar het geluid vandaan komt. De moderne draaistoelen zitten heerlijk en draaien soepel in verschillende richtingen. Een boek lezen, vtwonen kijken of gewoon ontspannen zitten het kan allemaal. Het is heerlijk en comfortabel in een draaifauteuil. Na het lezen van dit artikel zal het vast en zeker makkelijker worden om een zitmeubel  te vinden waarin je heerlijk kunt ontspannen.

Geef een reactie